ترکی (Türkçe) زبانی است که در ترکیه، قبرس، بلغارستان، یونان و دیگر کشورهای امپراتوری عثمانی سابق رواج دارد. این زبان همچنین توسط چندین میلیون مهاجر ترک قومی در اروپا صحبت می شود. زبان ترکی قبلاً با الفبای عربی از حدوداً سال 900 تا 1928 نوشته می شد. با این حال، مصطفی کمال آتاتورک آن را به الفبای لاتین تغییر داد. دولت ترکیه این اقدام را توجیه کرد که یادگیری این الفبا افزایش سواد را بسیار آسان تر می کند. میزان سواد در واقع پس از آن اصلاحات بسیار زیاد شد.
الفبای لاتین به جای رونویسی ساده از خط قدیمی عثمانی به شکل جدید، برای انعکاس اصوات واقعی ترکی گفتاری ساخته شده است. الفبای ترکی 29 حرف دارد که هفت حرف از آنها از اصطلاحات اصلی لاتین آنها برای نیازهای آوایی زبان اصلاح شده است. این نشان دهنده تلفظ مدرن ترکی با درجه و دقت بالایی است. این الفبای رسمی فعلی است و آخرین حروف الفبای متمایزی است که در دوره های مختلف مختلف استفاده می شود.
زبان ترکی بیشترین ارتباط را با سایر زبان های ترکی از جمله آذربایجانی، ترکمنی، ازبکی و قزاقستانی دارد. نظریه دیگر این است که این زبان یکی از بسیاری از زبان های آلتایی است که شامل ژاپنی، مغولی و کره ای نیز می باشد.
آموزش زبان ترکی در استانبول در لیست دوره های آموزشی در ترکیه آن هم بصورت رایگان وجود دارد که می توانید بصورت حضوری و غیر حضوری شرکت کرده و مدرک معتبر دریافت کنید.
زبان ترکی استانبولی یکی از زبانهای قدیمی دنیاست و قدمت آن بیشتر از هزار سال است. به طبع در این دوران شکل و شمایل بسیاری به خود گرفته و تغییرات زیادی کرده است و نهایتا چیزی که به دست ما رسیده، همین زبانی است که امروزه در ترکیه تکلم میشود. امروزه بیش از 150 میلیون تن به زبان ترکی صحبت میکنند.
در دورههای مختلف، این زبان از زبانهای فارسی و عربی تاثیرات زیادی پذیرفته است؛ با نگاهی به دایرهی کلمات موجود، میتوان دریافت که تا چه اندازه کلمات فارسی و یا عربی در این زبان بسیار هستند. حتی در تاریخ معاصر نیز درست مثل زبان فارسی، کلمات فرانسوی و یا انگلیسی نیز در این زبان موجود هستند.
همین شباهتهای بیشمار و دایره لغات مشابه، باعث شده است که یادگیری زبان ترکی، برای ما ایرانیان بسیار آسان باشد. حال اگر خودتان نیز ترک زبان و یا آذری زبان باشید، بدون شک با سهولت بیشتری این زبان را خواهید آموخت. به علاوه، هرچند که الفبای ترکی تا پیش از آتاتورک، فارسی بود، اما در حال حاضر، الفبای این زبان لاتین است. این امر نیز مجددا یادگیری این زبان را آسانتر کرده است. اما ضرورت یادگیری زبان ترکی نیز بسیار است، به بخش بعدی توجه نمایید.
همانطور که گفتیم، از هر قشری که باشید و برای هر هدفی که به ترکیه سفر کرده باشید، چه برای مسافرت و تفریح، و چه برای کار و تحصیل و حتی برای سادهترین کارها، مثل افتتاح حساب در ترکیه، بهترین و عاقلانهترین کار این است که زبان ترکی را بیاموزید و به آن مسلط باشید. از ضرورت یادگیری زبان ترکی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
امروزه هیچ چیزی آسانتر از یادگیری یک زبان نیست؛ میتوانید به راحتترین شیوهی ممکن در خانهی خود بنشینید، پایتان را روی پایتان بیندازید، هورتی به چای خود بکشید و به یادگیری زبانها مختلف بپردازید! یادگیری زبان ترکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. روشهای یادگیری این زبان به شرح زیر هستند:
امروزه هیچ چیزی آسانتر از یادگیری یک زبان نیست؛ میتوانید به راحتترین شیوهی ممکن در خانهی خود بنشینید، پایتان را روی پایتان بیندازید، هورتی به چای خود بکشید و به یادگیری زبانها مختلف بپردازید! یادگیری زبان ترکی نیز از این قاعده مستثنی نیست. روشهای یادگیری این زبان به شرح زیر هستند:
یکی از موثرترین و لذتبخشترین روشهای یادگیری زبان ترکی، شرکت در دورههای زبان ترکی در داخل ترکیه است. اگر شرایط لازم و تمکن مالی کافی برای این کار را دارید، پیشنهاد ما این است که بدون معطلی در یکی از دورهها ثبت نام کنید. یادگیری زبان ترکی در ترکیه به شما این امکان را میدهد که شانس اخذ بورسیهی خود را بالا ببرید و یا بعد از گذراندن دورهها، در دانشگاههای دولتی با کمترین هزینه، تحصیل کنید. هزینههای این دوره از 300 الی 2300 دلار خواهد بود.
یادگیری زبان ترکی به صورت حضوری در کلاس درس، شاید اندکی سخت و طاقتفرسا به نظر برسد، اما از موثرترین شیوههای یادگیری است. شما با حضور در کلاس درس و در میان سایر دانشآموزان، ارتباط اجتماعی خود را تقویت میکنید، اعتماد به نفس خود را افزایش میدهید و به کمک حضور استاد، روند یادگیری این زبان را بهبود میبخشید.
همانطور که اشاره کردیم، یادگیری زبان ترکی به راحتی در خانه نیز ممکن است. شما میتوانید به صورت خودآموز، به یادگیری این زبان بپردازید، هرچند که شاید کیفیت آن به حضور در کلا نرسد، اما باز هم این روش، یکی از روشهای موثر یادگیری یک زبان است. برای یادگیری این زبان به صورت خودآموز، میتوانید از راههای زیر اقدام کنید:
مطالعهی کتابهای خودآموز زبان ترکی، مثل «Teach yourself Turkish»، «The Delights of Learning Turkish» و «Yeni Hitit»
مراجعه به وبسایتهای آموزش زبان ترکی در سرتاسر وب
یکی از کاربردیترین راهکار های یادگیری زبان ترکی استانبولی و یا تقویت آن، استفاده از اپلیکیشنهای آموزشی است. استفاده از اپهای موبایلی، راهکاری سریع و آسان برای یادگیری این زبان شیرین است.
از بهترین اپلیکیشن های یادگیری زبان ترکی، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
یکی از معتبرترین اپها دنیا، برای آموزش هر زبانی. با این برنامه و صرف روزانه 5 دقیقه وقت، میتواند پیشرفت چشمگیری در زبان ترکی داشته باشید. به علاوه، بد نیست بدانید که ممکن است بعضی از دانشگاههای ترکیه، مدرک ارائه شده توسط این اپ را به عنوان مدرک زبان بپذیرند.
یک برنامهی بینظیر برای گسترش دایره لغات در زبان ترکی. شعار این اپ، این است:
«با سرعت بیاموزید!»
با صرف 5 دقیقه وقت به صورت روزانه، میتوانید در عرض چند هفته، تعداد زیادی واژهی پرکاربرد ترکی یاد بگیرید.
یکی از بهترین اپهای آموزش زبان ترکی، که در آن با پیدا کردن یک معلم، میتوانید در تمام ابعاد، از ساختار زبانی و آمادگی برای مکالمه گرفته، تا تمرین و امتحان، دانش زبانی خود را افزایش دهید. البته توجه داشته باشید که این اپ رایگان نیست؛ اما با جستجو در میان اساتید، میتوانید یک مورد مقرون به صرفه پیدا نمایید.
یک اپلیکیشن بسیار حرفهای و کاردست! در این اپ، میتوانید به وسیلهی تازهترین متدهای آموزشی و جدیدترین روشهای زبانشناسی، به یادگیری اصولی زبان ترکی بپردازید. دورههای موجود در این برنامه، از سطوح پایه تا پیشرفته را پوشش میدهند.
اگر قصد سفر به ترکیه را دارید و میخواهید در کمترین زمان ترکی یاد گرفته و گلیم خود را از آب بیرون بکشید، ما این اپ را به شما معرفی میکنیم. در این اپ، نه تنها شاهد برنامههای جامع آموزش ترکی خواهید بود، بلکه میتوانید از دورههای «ترکی در سفر» آن نیز، استفاده نمایید.
آزمون هایی که برای سنجش سطح زبان ترکی در ترکیه برگزار می شوند، عبارتند از:
آزمون TÖMER
آزمون Yös
آزمون Sat
انجمن ایرانیان در سال 2018 توسط ایرانیان مقیم ترکیه و ترک ها با مجوز رسمی وزارت کشور ترکیه افتتاح شد انجمن ایرانیان هیچ نوع هویت سیاسی ، مذهبی و نژادی ندارد . همچنین انجمن ایرانیان با موسسات رسمی ترکیه پروتکل همکاری دارد از خدمات این موسسات اعضای انجمن میتوانند بهره مند شوند و ناگفته نماند علاوه بر این بسیاری از خدمات انجمن رایگان می باشد .